Yaz Aylarında Balkonlarınızı Süsleyecek 5 Dekorasyon Önerisi

İlkbaharın sonlarına doğru geldiğimiz, yaza göz kırptığımız şu günlerde Korona virüs salgını nedeniyle hepimiz evlerimizde daha çok vakit geçiriyoruz ve gelecek güneşli günlerin tadını çıkarmak için neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Açık havada vakit geçirmenin en kolay ve konforlu yöntemi tabii ki balkonlar! Balkonlarınızı süsleyecek 5 dekorasyon önerisi ile bu yaz balkonlarınızı istediğiniz tarzda dekore etmenize yardımcı olacak fikirler bu yazıda.

Güneşli günlerde soğuk içeceğinizi elinize alıp keyif yaptığınız ya da biraz oturup etrafı seyrederken müzik dinlediğiniz balkonlar bugünlerde hayata açılan yegâne noktalarımız. Fazlaca vaktimiz olduğundan da balkon dekorasyonu yapmak ve yaza hazırlanmak için en doğru zamanlar şu sıralar diyebiliriz. Zevkinize göre döşeyip, aksesuarlarla havasını değiştireceğiniz balkonlarda her şeyden daha fazla keyif alacağınıza eminiz. Hazırsanız daha keyifli ve iç açan balkonlar için içeriğimize başlıyoruz.

1-) Renklerin Gücünü Kullanın

Renkler balkonunuza stil ve tarz katacaktır.

Evinizin hayata açılan köşesi balkonunuzu yaza hazır hale getirmek için ilk yapmanız gereken şey ona biraz renk katmak olabilir. Duvarlarda canlı ve zevkinize uygun trend renkleri kullanarak farklı bir hava katabilirsiniz. Fuşya, saks mavisi, narçiçeği, turkuaz ve toprak tonlar 2020’nin yeni trend renkleri. Bu renklerde duvar boyaları kullanarak canlı renkleri, pastel renkler ile bir araya getirebilir ya da tarzınızı yansıtacak tüden duvar kağıtları, karo döşemeler, grafitiler gibi farklı varyasyonları kombinleyerek balkonunuzun havasını değiştirebilirsiniz.

Balkona biraz bahçe havası katmayı tercih ederseniz çim halılar kullanabilir veya zeminde farklı bir görüntü oluşturmak için kilim ve paspas tercih edebilirsiniz. Tüm değişimlerden sonrasında yazın balkon keyfini bir üst seviyeye çıkacağından emin olabilirsiniz.

2-) Uygun Mobilya Seçin

Uygun mobilya seçimi alan kullanımı için önemlidir.

Yaz ayları yaklaşırken bu ayların tadını en güzel çıkaracağımız yer olan balkonlarda, balkonlarınızı süsleyecek dekorasyon önerisi denilince önemli konuların başında mobilya seçimi gelmektedir. Eğer balkonunuz genişse oldukça farklı seçenek ve tasarım arasından özgürce seçimler yapabilirsiniz. Oturma grupları, masalar, bahçe takımları, balkon mobilyaları… Burada sizin tarzınızı en iyi yansıtan, rahat ve konforlu ürünleri seçmeniz en doğrusu olacaktır. Fakat balkonunuz dar veya küçükse buna uygun mobilya seçiminde bulunurken katla kaldır ve aç kullan tabureler, katlanır sisteme sahip kompakt masalar, depolama alanı olan sedirlere öncelik vermeniz sizin için daha uygun olacaktır.  

Seçtiğiniz oturma grubu ürünleri ve mobilyaları renkli tekstil ürünleri ile eşleyerek hem tarzınızı yansıtan, hem de rahat bir alana sahip olabilirsiniz. Renklerin, ahşap tasarımların ve kullanışlı ürünlerin gücünü balkon dekorasyonlarına yansıttığınızda bu yaz oldukça keyifli geçecektir.

Not: Balkon tasarımlarında tüm mevsim şartlarına dayanıklı eşyalar seçmeye özen gösteriniz.

3-) Balkonunuzu Çiçeklendirin

Çiçekler balkonunuzun canlı ve renkli hale bürünmesine yardımcı olur.

Balkonlarınızı süsleyecek dekorasyon önerisi denildiğinde akla ilk gelen şey çiçeklerdir. Evin her köşesine renk ve mutluluk katan çiçekleri balkonunuzu tasarlarken kullanmanız ortamın havasını oldukça değiştirecektir. Canlı renkleri, mis kokuları ve toprakla iç içe olmanın verdiği o huzuru isterseniz mobilyalarınızın üzerine yerleştirerek, saksılarda ve özel tasarım askılarla balkon demirlere asarak ya da tırmandırma çitlerini kullanarak balkonunuzda doğal bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

Mevsim şartlarını ve balkonunuzun dekorunu gözeterek kasımpatı, gül, lale, nergis, karanfil, küpe çiçeği, şakayık ve daha bir sürü çiçek çeşidini kullanarak yazın balkon sefasını daha da güzel hale getirebilirsiniz. Bu tür bitkilerin bakımında zorlanacağınızı düşünüyorsanız bakımı kolay olan çam ağacı türlerini de tercih edebilir. 

4-) Ayrıntıların gücünü keşfedin

Stil sahibi bir tarz için ayrıntılara önem verilmelidir.

Balkonunuzu yaza hazırlarken mobilyaları, duvar renklerini, çiçekleri seçtik şimdi geldi küçük ama etkili dokunuşlarla ayrıntıları tamamlamaya. Öncelikle yaz günlerinde balkonun keyfi asıl akşamları çıkar ve bu yüzden aydınlatma oldukça önemlidir. Tavandan sarkan tasarım bir avize kullanarak hem yerden tasarruf edebilir hem de stil sahibi bir seçim yapabilirsiniz ya da ampul zincirleri dilediğiniz şekilde kullanarak farklı bir ortam oluşturabilirsiniz. Bazı günler özelinde ise kokulu mumlar ile aydınlatma sağlayarak huzurlu ve romantik zamanlar geçirebilirsiniz.

Seçtiğiniz mobilyaları tamamlayacak minderlerle daha şık ve konforlu bir oturma alanı elde ederken; küçük biblolar, bitki sehpaları, mumluk, fenerlerle kendinizi yansıtabilirsiniz. Hatta renk renk seçeceğiniz minder kılıflarını kendiniz elyaf ya da yün ile doldurarak istediğiniz büyüklükte minderler yapabilirsiniz.

Eğer balkonda kahvaltı etmeyi seviyor ve gün içerisinde balkonda daha fazla vakit geçirmek istiyorsanız bir balkon şemsiyesi edinmelisiniz. Bu şemsiye sadece sizi değil mobilyalarınız, bitkileriniz ve minderlerinizi de direkt güneş ışığından koruyacaktır.

5-) Kişisel Dokunuşlar Yapın

Kişisel zevklerinizi tarzınıza yansıtın.

Balkonlarınızı süsleyecek dekorasyon önerisi listemizde geldik son adıma! Her zaman olduğu gibi kişisel zevkleriniz ve tercihleriniz balkon dekorasyonu yaparken öne çıkmalıdır. Mesela kendi dış mekân paletinizi yaratıp el yapımı kök boyalar ile boyamalar yaparak mekânınıza kendi damganızı vurabilirsiniz ya da paletlerden oluşan bir askı ya da bitki altlığı yaparak çiçeklerinizi saksılarla bu palet üzerinde sergileyebilirsiniz.

Yazın o sıcak günlerinde serinlemek için eğer alanınız varsa bir hamak ya da salıncak tasarımlarından birini balkonunuza yerleştirerek bir keyif köşesi yaratabilirsiniz. Yaratıcılığınızı konuşturmak içinse çiçekleri saksılara koymak yerine kişisel zevkinize göre tasarlayacağınız teraryumları kullanabilirsiniz.

Balkonunuz açıksa ve balkon demirlikleri de varsa bu demirlikleri dilediğiniz renklerde boyayarak süsleyebilir, balkon demirine asacağınız saksılara sevdiğiniz çiçekleri koyarak ortamı kendi havanıza uygun hale getirebilirsiniz. Eğer balkonunuz kapalı ise farklı perde tasarımları kullanarak stilinizi yansıtabilirsiniz.